Mijn favorieten

Uw huis verkopen

U wilt uw woning verkopen, maar u weet niet goed hoe u dit moet aanpakken? Voor de succesvolle verkoop van uw woning bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Daardoor kunnen wij u in een vrijblijvend gesprek van het beste advies voorzien. Bij de verkoop van uw woning behartigen wij alleen úw belang. Daarbij spreekt u ook samen met ons af welke vergoeding daar tegenover staat. Door duidelijke afspraken te maken, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Het is belangrijk dat u een goede prijs voor uw woning vraagt. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komen wij eerst bij u thuis om de woning te inspecteren. Wij letten dan onder andere op de ligging en de technische staat van uw woning. Daarnaast vragen wij u welke gebreken of andere bijzondere aspecten uw woning heeft die de koopprijs negatief kunnen beïnvloeden. U kunt daar - indien u dat niet meldt - door de koper achteraf op aangesproken worden. Via de NVM-database voor woonobjecten controleren wij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Op basis van al deze informatie kunnen wij u uiteindelijk prima adviseren over de prijs waar u het meest bij gebaat bent: een realistische vraagprijs. Afhankelijk van uw wensen en budget stellen wij samen met u een uitgekiend publiciteitsplan op waarbij geadverteerd kan worden in diverse media.

Groot en uitgebreid op funda.nl

Wij melden uw woning direct aan bij de NVM-database voor woonobjecten. Deze database is aangesloten op het NVM-netwerk. Hierdoor worden automatisch alle NVM-verkoopmakelaars meteen op de hoogte gesteld van uw aanbod. Uw woning wordt ook automatisch groot en uitgebreid met alle kenmerken op funda.nl geplaatst. Wij coördineren en begeleiden de bezichtigingen. Wij zijn de contactpersoon voor kandidaat-kopers. Zij kunnen bij ons terecht met al hun vragen.

Voor de onderhandelingen kunt u ook vertrouwen op ons. Door onze ervaring weten wij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Met name als er meerdere bieders zijn, voorkomen wij dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stellen wij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen.

Voorkomen van verrassingen

Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Schroom niet ons nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. Wij informeren u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Controleer altijd samen met ons of de gegevens hierop kloppen. Houd er daarnaast rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaan wij samen met u en de kopers uw woning nog inspecteren. Daarna gaat u samen met de kopers naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster.

Onze rol bij het verkoopproces:

* behartigen van uw belangen als verkoper
* inspectie van de woning
* controle van de marktprijzen in de omgeving van de woning
* advies over een realistische vraagprijsopstellen van een uitgekiend publiciteitsplan
* plaatsing van de woning in de uitgebreide NVM-database , www.vanderwerfmakelaars.nl en www.funda.nl
* verzorgen tegen geringe kosten van interieur- en tuinadvies
* coördineren en begeleiden van de bezichtigingen
* voeren van de onderhandelingen over de verkoop
* verstrekken van informatie over uw rechten en plichten bij de koopovereenkomst
* controleren van de leveringsakte en de nota van afrekening

Tips voor een succesvolle bezichtiging van de woning:

* zorg dan dat uw woning er netjes bij staat
* verhelp kleine mankementen
* zorg daarnaast dat de tuin er uitnodigend uitziet
* houd er rekening mee dat bezoekers achter alle deuren willen kijken